Top Installatiegroep scoort verbouw voormalige school naar gezondheidscentrumNa heel wat jaren voorbereiding gaat het dan nu eindelijk gebeuren. Medisch Centrum Midden-Groningen opent volgend jaar haar deuren in het voormalige Aletta Jacobs college aan de Erasmusweg in Hoogezand. En Drenth Installatietechniek, onderdeel van de Top Installatiegroep, mag de verbouw uit gaan voeren. Op korte termijn wil men starten met de werkzaamheden, die voor Drenth Installatietechniek voornamelijk gericht zijn op de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties in het gehele gebouw.
Drenth Installatietechniek gaat hier onder andere aan de slag met de installatie van terreinverlichting, binnenverlichting (LED), een data-installatie en neemt daarbij ook de brand-, inbraak- en ontruimingsinstallatie onder haar hoede.
Ook zal het complete pluvia-systeem door Drenth Installatietechniek worden aangelegd in combinatie met de riolering en het sanitair. Voor de verwarming en koeling zal een airconditioningssysteem geïnstalleerd worden met in het  gehele pand een ventilatiesysteem.

Het nieuwe gezondheidscentrum zal over een oppervlakte van 6.500 vierkante meter beschikken. Hier zullen onder andere de thuiszorg, een apotheker, een fysiopraktijk, tandartsen, huisartsenpraktijken, verloskundigen, logopedisten en dergelijke hun intrek nemen.

     
Huidige situatie

    
Schets toekomstige situatie

Bron: http://www.pharmtechnics.nl/projecten/aankomend-project./ 

woensdag 04 oktober 2017