Top Installatiegroep draagt bij aan bouw nieuw hoofdkantoor Somfy


Een Somfy Garden, een Somfy House: allemaal onderdelen van het nieuwe hoofdkantoor dat Somfy Nederland gaat realiseren in Hoofddorp. Op het bedrijventerrein “de President 2” komt het nieuwe kantoor met een bedrijfsruimte, wat zo’n 7.000 m² zal gaan  omvatten. In opdracht van Pleijsierbouw bouwt Top Installatiegroep mee en verzorgt de aanleg van alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties.

De architectuur van het nieuwe hoofdkantoor ligt in handen van Mies Architectuur. Het ontwerp van de bedrijfsruimte ‘is functioneel en bedacht in een zwarte, fonkelende beplating’. Het kantoor zal uit drie lagen bestaan, welke voor het grootste gedeelte uit glas zullen worden gemaakt. Zie hieronder een aantal afbeeldingen van het ontwerp van Mies Architectuur:

     Om in lijn van het ontwerp te blijven en aan de wens van de klant te voldoen, gaat Top Installatiegroep hier zogenaamde ‘plafondeilanden’ maken, waarbij een gedeelte van de installaties in zicht zullen zijn. Ook het bouwkundig plafond blijft zichtbaar. Het nieuwe hoofdkantoor wordt all-electric, dit houdt in dat er geen gebruik van gas wordt gemaakt. Zo wordt het klimaat in de hal verzorgt door lucht/water warmtepompen en komt er in het kantoor een VRF-systeem in combinatie met vloerverwarming.

Na de bouwvak gaan we van start en naar verwachting kan men in maart/april de Somfy Garden en het Somfy House betreden.

Bron: https://www.mies.nl/projecten/somfy/

 

maandag 20 augustus 2018