Top Installatiegroep scoort bouw nieuw distributiecentrum Lidl


Het was een spannende dag, afgelopen vrijdag 30 juni. Samen met bouwbedrijf van de Ven uit Veghel waren we in de race voor de bouw van het nieuwe, grote distributiecentrum van Lidl in Oosterhout (Nijmegen). Het nieuwe distributiecentrum neemt z'n plek in op de eerder aangekochte kavel van 16 hectare op Park 15, langs de snelweg A15. Het distributiecentrum zelf zal een vloeroppervlak krijgen van 80.000 m².

Het distributiecentrum moet vrijwel geheel zelfvoorzienend worden op het gebied van energiebehoefte. Voor bijvoorbeeld de elektra die nodig is voor onder andere de koeling (warmte/koude opslag), gaat men gebruik maken van één van de vier windmolens die op Park 15 komen te staan. Daarnaast worden er een groot aantal zonnepanelen geplaatst op het dak.

De gehele bouw zal plaatsvinden volgens het BREEAM Outstanding principe. Dit is het hoogst haalbare certificaat gericht op de duurzaamheidsprestatie van een nieuwbouwproject of bijvoorbeeld een renovatie.
Er wordt hierbij gelet op de volgende negen duurzaamheidscriteria: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.
 
                                                                                                  

Bron: www.breeam.nl 

Om 17.00 uur kon er geproost worden, samen met bouwbedrijf van der Ven ontvingen we het goede nieuws: OPDRACHT!

Voor Top Installatiegroep is dit de eerste bouw die volgens de hoogst haalbare duurzaamheidsprestatie wordt uitgevoerd. "Wij hebben een brede ervaring met het bouwen volgens BREEAM, dit gebeurt voornamelijk op de 'Very Good' en de 'Excellent' niveaus. Wij zijn dan ook erg enthousiast dat we deze bouw op het 'Outstanding' niveau kunnen uitvoeren", aldus algemeen directeur Henk Sok.

Top Installatiegroep zal het gehele werktuigbouwkundige aspect van de bouw op zich nemen. Denk hierbij aan de HWA, ventilatie en luchtbehandeling, verwarming, koeling, warmte/koude opslag en het nodige loodgieterswerk.
De start van de bouw zal plaatsvinden in oktober dit jaar, waarna de oplevering een jaar later plaatsvindt, oktober 2018. 

                     




 

 

woensdag 05 juli 2017