vanPanhuis Hoogeveen biedt duurzaam vakwerk


Het bedrijf vanPanhuis Hoogeveen is gespecialiseerd in de aanleg van uitgebreide werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Dit soort geïntegreerde projecten voeren zij vooral uit voor opdrachtgevers in de zakelijke markt. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in duurzame technieken, waarbij energiebesparing in een hoog vaandel staat. vanPanhuis Hoogeveen werkt volgens het OBO-principe: Ontwerpen, Bouwen en Onderhouden. 

vanPanhuis Hoogeveen heeft samen met zusterbedrijf Drenth Installatietechniek hun service- en onderhoudsactiviteiten ondergebracht bij TOP Technisch Beheer. Projectleider Jan Jager: "Wij werken samen onder de noemer Top Installatiegroep. We zijn daardoor een sterke partij waar veel opdrachtgevers graag op terugvallen." Zo werden Jan en zijn collega's van vanPanhuis ook ingeschakeld voor het installatiewerk in en om het nieuwe distributiecentrum in Zeewolde.

Duurzame toepassingen
Omdat er op het industrieterrein in Zeewolde een aardgasaansluiting beschikbaar was, is er gekozen om het nieuwe gebouw daarop aan te sluiten. Dat wil volgens de projectleider overigens niet zeggen dat het distributiecentrum en de kantoren niet duurzaam en energiezuinig zijn. "Door allerlei bouwkundige en installatietechnische voorzieningen voldoet het gebouw aan alle eisen voor de BREEAM certificering. In en om het complex is ledverlichting toegepast, een energiezuinig VRV systeem voorziet in temperatuurregeling in de kantoren en om het elektrisch autorijden te stimuleren, zijn op het parkeerterrein diverse laadpalen geïnstalleerd."

Bron: vakblad Installatie & Bouw, editie mei 2021

maandag 10 mei 2021