Voorspellend onderhoud: korter en gerichter op locatie

Zoals voor velen bekend is TOP Technisch Beheer al enige tijd gecertificeerd partner van het merk EasyIO. EasyIO is gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van Gebouwbeheer en Energiebeheer systemen. De focus ligt hierbij op het leveren en ontwikkelen van systemen welke klaar zijn voor de toekomst middels open-source technologieën. Zo zijn de EasyIO-regelaars bijvoorbeeld gekoppeld aan buienradar, de regelaars reageren hierbij niet op het huidige weer, maar houden alvast rekening met het weer wat verwacht wordt. Dit resulteert in een rustigere klimaatbeheersing en energiebesparing.

Naast het ombouwen van de regelapparatuur naar EasyIO bij onze huidige onderhoudsklanten, verzorgt TOP Technisch Beheer deze regelapparatuur ook bij nieuwe projecten van ons zusterbedrijf vanPanhuis Hoogeveen. Ervaring leert ons dat nadat alles geïnstalleerd is, de klanten verrast zijn over het gemak van de bediening en de vele mogelijkheden, maar ook over het beheer op afstand.

Voor de komende nieuwe projecten gaat TOP Technisch Beheer de regelapparatuur softwarematig voorzien van voorspellend onderhoud. In de markt ook wel bekend als Predictive Maintenance. Dit houdt in dat we voor deze nieuwe projecten alleen voor onderhoud op locatie komen als de regelaar dit voorspelt. De regelaar geeft aan welke installatie van onderhoud moet worden voorzien, dit komt automatisch bij de planning van TOP Technisch Beheer terecht. Dit is mogelijk, gezien er op voorhand met diverse leveranciers is gesproken over draaiuren en dergelijke. Voordeel hiervan is, zeker in corona-tijd, dat we korter en gerichter op locatie zijn. Het is minder belastend, maar we hebben wel meer controle. En het onderhoud wordt uitgevoerd daar waar het nodig is, niet op basis van een rooster.

https://yellowsnow.dev/

vrijdag 12 juni 2020